kurczaka myjemy i oczyszczamy z żyłek i tłuszczu. Jedną ręką przygniatamy pierś a drugą filetujemy ją na długim i cienkim nożem. Jest to dużo wygodniejsze bo cieńszą pierś łatwiej ubić tłuczkiem no i szybciej się upiecze. U mnie wyszło 11 roladek. Na każdą już rozbitą tłuczkiem pierś wykładamy suszone pomidory, te bez zalewy olejowej. Mocno i ciasno zawijamy
ClauditteMissCookingdowiedział , że te białe kiełbaski są kompletnie bez mięsa, że są produktem 100% roślinnym, naturalnym i sojowym...to nie uwierzył. Miałam na szczęście opakowanie i..gość sobie to dokładnie przestudiował. Doszedł sam do wniosku- że vege kiełbaski białe Polsojasą wysokiej jakości, i charakteryzują się wspaniałym smakiem oraz niską zawartością cukrów i tłuszczów nasyconych. Kiełbaski mają wysoką zawartość białka , zachwycają
Z Kuchni Do KuchniGENIALNE, świetnie sprawdza się również z pełnoziarnistym pieczywem lub bananem. Warto je jeść, ponieważ hamuje apetyt na słodycze i niezdrowe przekąski i zamiast dostarczać organizmowi puste kalorie i szkodliwe tłuszcze nasycone, zaopatrujemy go w cenne witaminy i minerały, w które bogate są orzechy. Odnośnie orzechów u wielu osób pojawiają się liczne wątpliwości typu "Orzechy są tłuste, więc nie będę(...)już wcześniej wspomniałam, zmniejszy się nasz apetyt na słodkie, niezdrowe przekąski. To samo tyczy się masła orzechowego; należy pamiętać, że jest ono produktem wysokokalorycznym i nie powinniśmy pochłaniać go bez umiaru, a doskonale wiem, iż czasem ciężko się powstrzymać przed wyjadaniem go łyżeczką ze słoiczka. Mimo wszystko trzeba trenować silną wolę! Owsianka z owocami, serkiem wiejskim i ukochanym masłem
peanutbuttermonsterobyło się bez warzyw. Tym razem postawiłam na warzywa zielone - cukinię, brokuł oraz fasolkę szparagową. Nie zabrakło cebulki i czosnku oraz aromatycznych przypraw. Całość przeszła moje oczekiwania! Wyszło efektownie, ale także bardzo smacznie i mega zdrowo! Kulki strączkowe są pyszne, a te z fasolki mung smakują jak tłuczone ziemniaczki z cebulką i tłuszczem, jakie pamiętam z dzieciństwa! Danie jest(...)ogień i duś pod przykryciem 25 minut. Kiedy warzywa są już miękkie, dodaj przyprawy i delikatnie wymieszaj z całością. Zwiększ moc ognia na maksimum i smaż już bez przykrycia przez ok. 10 minut, aby pozbyć się nadmiaru wody. Przed podaniem posyp lekko podprażonymi pestkami dyni i suszoną cebulką
Zdrowie na języku :Psoli Nasączenie: 2/3 szklanki mocnej słodzonej kawy (czarnej) Masa i dekoracja: 750 ml mleka 5 00 g masła (2,5 kostki) 1 i 1/3 szklanki cukru 3 budynie czekoladowe bez cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią garść żurawiny garść jagód goji garść słupków migdałowych po pół tabliczki posiekanej czekolady białej i deserowej garść posiekanych orzechów laskowych(...)Miksując, dodać po jednym żółtku. Wlać małym strumieniem olej. Powoli dodawać suchą mieszankę, mieszać delikatnie łyżką. Wylać na spód tortownicy (średnica - 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec 20-25 minut w temperaturze 170 oC. Gdy nieco ostygnie, zdjąć papier. W ten sam sposób upiec drugi placek. Wykonanie kremu: Budynie rozpuścić
Czerwień i błękitparę pączków do pracy, (w zasadzie powiedział że on sobie kupi, a we mnie się troszkę zagotowało, coooo kupi… przecież nie pozwolę mu jeść jakiegoś „syfu” bez urazy do cukierni, i jeszcze ma za to płacić, w życiu, lepiej mu zrobię sama), a skoro tak czemu by nie zrobić również do swojej pracy, a skoro(...)nieprzyjemnych zapachów w kuchni smażonego oleju, po którym przez resztę dnia muszę wietrzyć chałupę. Mają odrobinkę mniej cholesterolu ponieważ nie są pieczone na głębokim tłuszczu a pieczone, piszę odrobinkę, ponieważ dodałam do ciasta dużo masełka. Nie martwię się co zrobić ze zużytym olejem, bo w tym przypadku go nie ma. Dla mnie i mojej rodzinki smakują równie dobrze jak smażone
moj przepis nawięcej pośrodku rankingów. Zawiera około 5% tłuszczu, w tym bardzo dużo, bo aż około 80% kwasów tłuszczowych jedno i wielonasyconych. Jest też doskonałym źródłem białka oraz skarbnicą witamin A,D i B. Zachęcam Was do kupowania karpia ze sprawdzonego źródła. Dobry produkt gwarantuje Wam jakość i smak. Wybierajcie ryby średniej wielkości, bez uszkodzeń, nalotu lub śluzu, unikajcie "rybiego
kolorowotorcikowotemperaturze 180 stopni C (góra-dół, bez termoobiegu). Sezam wsyp na suchą, rozgrzaną patelnię i praż chwilę do uzyskania złocistego koloru. Po wyjęciu ciasta francuskiego z piekarnika polej każdy kawałek miodem oraz posyp odrobiną sezamu. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 z 12 sztuk): Kcal: 171 | Białko: 6,3 | Węglowodany: 15,8 | Tłuszcze: 9,3 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku
Przepisy na widelcutemperaturze 180 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Po wyjęciu możesz dodatkowo posypać wieńce cukrem pudrem albo polać lukrem. nadzienie W garnku rozpuść masło. Przelej je do miski i następnie dodaj cukier oraz cynamon. Całość dokładnie wymieszaj. Wartości odżywcze (1 sztuka z 6): Kcal: 511 | Białko: 12,4 | Węglowodany: 76,2 | Tłuszcze: 17,6 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku
Przepisy na widelcutrzeba, dodając trochę rosołu. Foremkę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, Nałożyć masę pasztetową do 3/4 wysokości foremki, lekko wstrząsając, tak aby rozłożyła się równomiernie w naczyniu, przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st C. Piec ok 50 minut, następnie odkryć, temperaturę podnieść do 180 st C i piec już bez przykrycia aby się pasztet lekko
Stare Garyziarna Lubella )400 g pomidorów bez skóry z puszki2 średnie cebulesól, pieprzoregano120 g sera ricotta2 jajka100-120 g sera dojrzewającego ( u mnie Stary Olęder) lub parmezanuolej rzepakowy do smażenia Wykonanie:Bakłażana pokroić w plastry grubości około 2 cm. Każdy plaster bakłażana obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany tłuszcz kłaść bakłażany i smażyć z obu stron
kolorowotorcikowociasteczka, paluszki czy czipsy. I tak naprawdę po chwili przestajemy myśleć nad tym jak smakują lecz automatycznie "zapychamy buzie". W takich sytuacjach zdecydowanie lepiej jest postawić na stole coś zdrowszego, bez chemii i wypełniaczy. Niektórzy lubią marchewki, inni jabłka. Dla tych, którzy uwielbiają chrupać czipsy, ale zalezy im na zdrowym jedzeniu, idealna będzie dzisiejsza przekąska: jarmużowe czipsy. Troszkę(...)ugotował się, a upiekł.) Osuszone kawałki jarmużu ułożyć w misce, polać 2-3 łyżkami oleju i rozsmarować go delikatnie dłonią po wszystkich listkach. Czym mniej tłuszczu, tym lepiej. Natłuszczone kawałki jarmużu przełożyć na blachę wyłożoną papierem. Można posypać go ulubionymi przyprawami . Ja wykorzystałam mielone płatki chili, różową sól himalajską, grubo mielony
Codzienna kuchnia niecodziennamiasta Skalnica . Jest wykonana z walcowanego ciasta, owijanego wokół kija, a następnie grilowanego i posypanego cukrem wymieszanym z orzechami oraz z cynamonem."Nie posiadam specjalistycznego sprzętu, ale bez problemu można sobie poradzić domowym sposobem. Sposób na to znalazłam na blogu "Moje pasje" skąd pochodzi też przepis za co bardzo dziękuję. Jako walce wykorzystałam tubki od papieru toaletowego oraz puste(...)oraz łyżką mąki dolewamy odrobinę mleka letniego i odstawiamy, aby zaczęło pracować.- pozostałe składniki oprócz tłuszczu mieszamy w misce dolewamy nasz zaczyn i wyrabiamy ciasto gdy już będzie dobrze połączone dolewamy tłuszcz i ponownie wyrabiamy. Ciasto jest bardzo wdzięczne mimo że po dodaniu tłuszczu będzie wydało się, że jest za rzadkie po chwili wyrabiania stworzy plastyczne ciasto. Nie ma potrzeby
Basia w kuchniFuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone. Najlepsza do nich jest kapusta w domu ukiszona, bo jest w sam raz, nie przekwaszona. Ja do Fuczków, mojej mamy kapusty dodałam i dzięki niej super smak uzyskałam(...)Kminek, cząber nadał im wyrazistości, a świeżo mielony pieprz ostrości. Kto ich nie spróbuje, niech żałuje :p Składniki ok 14 szt.: ok. 300 g odciśniętej kapusty kiszonej (bez marchewki), 200 g mąki 250 ml mleka 1 jajko 1 żółtko sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka kminku całego, 2 szczypty suszonego cząbru, ponadto: śmietana
Moniki Smakołykiłyżeczka ekstraktu waniliowego 1 puszka malin w syropie 400 g lub świeże owoce cukier puder bez dodatków od Polski Cukier do oprószenia ciasta *pisząc niepełna szklanka mam na myśli około 4/5 szklanki Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukier i dokładnie miksujemy. Następnie wlewamy olej, dodajemy ekstrakt waniliowy(...)miksujemy wszystko do połączenia. Na koniec wsypujemy oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Miksujemy na małych obrotach do połączenia i uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem (kawałek masła lub margaryny) i obsypanej kaszą manną formy. U mnie forma z kominkiem (26 cm 10”), ale może być np. standardowa tortownica 26 cm. Na ciasto wykładamy łyżką nasze
Słodkie okruszki