bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:32/100)

Ciasto na pierogi 208

mięsnym nadzieniem, czemu nie? :)). Najczęściej dodatkiem do ciasta jest letnia woda (w przypadku dodania jajek) lub wrzątek (w wersji ciasta bez jajek). Prezentowany niżej przepis nie zawiera jajek, mąka jest zaparzana wrzątkiem a dodatek tłuszczu stanowi tutaj masło. Nie byłam do końca zadowolona z pracy z ciastem, ponieważ zlepianie pierożków było dość uciążliwe (z tego względu do ostatniej partii

coolinarnastrefa.blogspot.com
współpraca - Bacówka - towary tradycyjne 168

dobra! * parówki cielęce - parówki z gwarantowaną zawartością  mięsa! (95%) z czego 52% to mięso cielęce a 43% to mięso wieprzowe. Bez MOMów (mięso oddzielone mechaniczne), które tak często spotykamy w produktach parówko-podobnych. Zawierają niewielką ilość tłuszczu. Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno, jako przekąska. Idealne dla dzieci jak i dla osób będących na bezglutenowej diecie(...)stwierdzenie, że to mięsna odmiana ruskich ;) Poezja smaku! Jak tylko będę miała okazję ich zakupu, to kupię ich więcej i zamrożę, bo są pyszne. Wszystkie produkty z Bacówki są bez konserwantów, ulepszaczy czy dodatków chemicznych.  Powiem tak - coś przepysznego! Bardzo rzadko zdarza mi się jeść tak dobre, i do tego naturalne, wędliny! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Faworki jaglane 293

smażeniu ważne jest by używać odpowiedniego tłuszczu. Ja użyłam oleju kokosowego - ze względu na wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych nie utlenia się, do tego ma wysoką temperaturę dymienia. Dobrze sprawdzi się też masło klarowane bądź, w wersji nie wegetariańskiej, smalec. Do ciasta można dodać łyżkę wódki - dzięki temu nie będzie tak piło tłuszczu. Składniki: 250 g ugotowanej kaszy jaglanej(...)jest trudniejsze w obsłudze W garnuszku dobrze rozgrzej olej (musi być głęboki na około 3 cm) Smaż na złocisty kolor, nadmiar tłuszczu odsącz na ręczniku papierowym  Po usmażeniu można oprószyć cukrem pudrem - ominęłam ten etap, mi smakują bez cukru :)  Z części ciasto zrobiłam pierożki nadziewane konfiturą z bzu - ciasto trzeba rozwałkować jak wcześniej, wykrawać koła, włożyć trochę

pyszne zdrowości
Ciasto z porzeczkami i bezą 117

się wraz z czasem a to co mamy w sercu pozostaje w nas na zawsze. Dzisiaj zdjęcia wprost z pleneru:) Bez zbędnego wcześniejszego przemyślenia - po prostu szybkie ujęcia i równie szybka konsumpcja :) Aromatyczne ciasto, kwaśne owoce i słodka beza - takie połączenia smakowe w lato wyjątkowo do mnie trafiają :) A że porzeczki na krzaczku grzeczniutko czekały na swoją rolę, żal(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Dodać skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy i podpiec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie przygotować nadzienie i bezę. Nadzienie: Owoce wsypać do rondelka. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 4 łyżkami soku. Resztę soku wlać do owoców i zagotować

My simple kitchen
Piernikowy sernik z rosą 220

śmietankowego- 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej- 400g nadziewanych pierniczków  w czekoladzie (ja użyłam 2 opakowania pierniczków Marco z Biedronki) Beza:- 4 białka- 1/2 szklanki cukruRozgrzewamy piekarnik do 180st. Blaszkę (moja miała wymiary 20cm x 36cm) smarujemy tłuszczem. Składniki na spód zagniatamy. Wylepiamy ciastem dno blaszki i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min.W wysokim naczyniu umieszczamy wszystkie składniki(...)pozostałe białka na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy dalej aż cukier się rozpuści. Przekładamy białka na upieczoną masę serową i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 min tak aby beza się zarumieniła.Po upieczeniu odstawiamy sernik do ostygnięcia. W tym czasie na wierzchu będzie pojawiać się stopniowo "złota rosa".Smacznego

happycreatiff.blogspot.com
PIECZONE PĄCZKI 216

pudru lub własnoręcznie przygotowanego lukru – 100g cukru rozpuścić w soku z 1/2 cytryny i posmarować pączki. Świetnie smakują także saute, bez cukrowania/lukrowania. 1 pieczony pączek z lukrem to ok. 230kcal , 30g węglowodanów, 6g białka, 9g tłuszczu dla porównania tradycyjny, klasyczny paczek z cukierni o wadze 80g to ok. 380-400kcal. Jeśli szukacie przepisu na jeszcze bardziej odchudzone

Dietolog
Karkówka – marynujemy, grillujemy 160

Karkówka z grilla to już prawie potrawa narodowa. Nie ma grilla bez karkówki. Nie ma co ukrywać, idealnie pasuje na rozżarzony węgiel drzewny. Dzięki zrównoważonej ilości tłuszczu, mięso nie jest suche. Same pozytywy. Dzisiaj przedstawiam marynowanie karkówki na grilla . Składniki: Dowolna ilość karkówki wieprzowej Czerwony delikat Vegeta Czosnek granulowany Pieprz czarny mielony Cebula Wykonanie: Karkówkę kroimy w plastry

Smaki Ewy
DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI I BORÓWKĄ 104

mleko i jajko, dobrze wymieszać i pozwolić aby ciasto podwoiło swoją objętość (30 minut do godziny). Dodać pokrojone w kostkę jabłko (bez skórki) i borówkę. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Usmażone racuchy odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem

Kuchnia w opałach
Imbir działa cuda! Pij napar a schudniesz bez diety! 103

będą w naturalny sposób zwiększać wydzielanie endorfin czyli hormonów szczęścia, co poprawi ci humor, ale również ułatwi odchudzanie. Bez wątpienia wszystkie te funkcje spełnia napar odchudzający, którego składnikiem jest imbir i kurkuma. Oba te składniki charakteryzują się działaniem przyśpieszającym spalanie tłuszczu. Stanowią one niezastąpiony element diety, dla każdej osoby, która chce szybko schudnąć parę kilogramów. Produkty z których sporządzisz(...)mniejsze porcje, – podnosi temperaturę ciała, dzięki czemu proces spalania tłuszczu jest dużo szybszy oraz dużo skuteczniejszy, – silny antyoksydant – wspomaga usuwanie toksyn, zapobiega obrzękom, nadwadze i otyłości. Zalety naparu z imbiru i kurkumy: – naturalny lek, który chroni wątrobę, oczyszcza ją, zapobiega odkładaniu się w niej tłuszczów, – wspomaga trawienie, działa ochronie na żołądek, jelita, skutecznie leczy niestrawność

To Musisz Wiedzieć
Piersi z kaczki w pomarańczowym sosie 229

niej skórkę.  Z dwóch pomarańczy wyciskamy sok (bez pestek). Pozostałe dwie filetujemy, czyli wycinamy cząstki bez białych, gorzkich skórek.  Tutaj bardzo fajny filmik instruktażowy, jak to zrobić w prosty sposób klik klik Na patelni z wytopionym z kaczki tłuszczem przesmażamy chwilkę skórkę pomarańczową, po czym dodajemy sok i filety z pomarańczy. Dodajemy masło i na średnim

Moje Kuchenne Rewelacje
Karpatka na biszkopcie 151

białek. Białka ubić na sztywno. Stopniowo wsypać cukier z cukrem waniliowym i ubijać aż powstanie gładka i lśniąca beza. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Lekko przestudzić i z jeszcze ciepłego(...)ścianek naczynia i nabierze lśniącego koloru. Zdjąć z ognia i nie przerywając mieszania dodać po jednym jajku. Ciasto powinno kremowej konsystencji i przybrać jaśniejszą barwę (powinno dać się bez problemu rozsmarować na blaszce - jeśli jest zbyt gęste należy dodać odrobinę wody i dokładnie wymieszać. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy ciasto. Pieczemy około 20- 30 minut w temperaturze

My simple kitchen
Ciasto rabarbarowe z bezą 133

Składniki Ciasto: 100 g zimnego masła 2 żółtka 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka jogurtu 1/3 szklanki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru Dodatkowo: 600-700 g rabarbaru 2 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: Masło kroimy w kostkę, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto(...)ubita piana będzie lśniącą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, dół tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujmy tłuszczem. Dno tortownicy wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 20 minut.  Ciasto wyjmujemy, posypujemy wiórkami, wykładamy rabarbar i bezę. Wierzch posypujemy płatkami i pieczemy ciasto  w temperaturze 170 stopni przez 60 minut. Następnie studzimy ciasto w zamkniętym piekarniku przez

Kulinarne przygody Gatity
365 dni bez cukru, czyli kolejny poradnik Sarah Wilson - recenzja 124

razem chciałam Wam opisać kolejny poradnik , który ma szansę stać się bestsellerem - tak jak poprzednia pozycja tej autorki. "365 dni bez cukru" to książka doskonale wyjaśniająca cukrowy problem, bo tak naprawdę cukier bardziej szkodzi dla naszego zdrowia niż tłuszcz. To on odpowiada za skoki wagi, bezsenność, choroby tarczycy, wahania nastrojów oraz wiele innych dolegliwości. Niestety, ale cukier jest trudny(...)osobom pozbyć się problemu pochłaniania sporej ilości cukru. To pewnie pomyślicie po co została wydana nowa pozycja? Po to, aby pomóc jak nie wrócić do cukrowego uzależniania ! "365 dni bez cukru" to poradnik, który idealnie podpowie jak zwalczyć apetyt na słodkości i radzić sobie z niedoborami witamin. Przy okazji udowodni, że eliminacja cukru z diety jest równoznaczna z młodszym

Di gotuje
Soczysty schab ze śliwką 82

łyżki oliwy sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Schab umyć, jeśli jest konieczność usunąć błony, tłuszcz zachować. W środku mięsa za pomocą długiego noża zrobić nacięcie, nóż kilka razy obrócić, aby było one szersze. Włożyć suszone śliwki. Z oliwy i przypraw (bez liści laurowych) zrobić marynatę, dokładnie pokryć nią mięso. Na spód i wierzch schabu położyć liście laurowe

niecodziennikpary
Keto ravioli z dynią (Paleo, LowCarb) 79

rzeczywiście w ten sposób uda się uzyskać odpowiednią konsystencję, strukturę i smak. Keto ravioli z dynią zamiast tradycyjnego szpinaku i ricotty Oczywiście w mojej kuchni nic nie odbywa się bez modyfikacji… W ostatniej chwili postanowiłam jednak spróbować wykonać ten przepis zamieniając mąkę migdałową na mąkę lnianą . Mąka migdałowa jest dosyć droga, więc także pod względem finansowym było wskazane znaleźć(...)rozrzedza farsz, który potem trzeba zagęszczać dodatkową porcją mąki migdałowej lub jakimś niskowęglowodanowym odpowiednikiem bułki tartej. Tymczasem farsz ma świetną konsystencję bez jajka, także zostałabym przy tej wersji. Przybliżona wartość odżywcza 1 sztuki: Wartość energetyczna: 103 kcal Tłuszcz: 6,3 g Węglowodany: 3,3 g Błonnik 4,6 g Białko 6,6 g Do zrobienia powyższego przepisu przydadzą się

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania