jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Masa jabłkowa Galaretki rozpuścić gorącej wodzie. Gdy galaretka zacznie tężeć
RAROSSAjednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około
RAROSSAjakoś opisać tego sposobu, ale gdy pokazałam go Rysiowi i sam tak spróbował od razu mu posmakowało bardziej:-) I oczywiście takowe danie nie może się obyć bez dużej ilości chudych skwareczków i tłuszczu wiem, że to takie mało dietetyczne no ale... jakie pyszne
sierotka maRysia w kuchnijednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około
RAROSSAuwielbia je zabierać na śniadanie do szkoły są na dwa kęsy. Zależało mi na zrobieniu mini naleśnika takiego aby był puszysty, lekki, nie był utopiony w tłuszczu, aby można było go paluszkami bez problemu zajadać. Ile różnych wersji ciasta zrobiłam, aby uzyskać swój cel ....nie pytajcie :)) SKŁADNIKI : 1 szklanka 250 ml mąka pszenna 1 szklanka mleko 1 szklanka jajka
Basia w kuchniSauté jest to metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie w sosie własnym. Ja dodałam jeszcze odrobinę mąki, a następnie dopiekłam w piekarniku. Składniki: 1 kg pstrąga 8 dag tłuszczu 1 cytryna
Tradycyjna Kuchniabardzo smaczny - w sam raz na śniadanie lub podwieczorek. SKŁADNIKI/ 2 PORCJE jeden koktajl dostarcza średnio: 340 kalorii / 11 g białka / 15 g tłuszczu / 38 g węglowodanów jogurt kokosowy PlanON bez cukru - kubeczek 160 g jogurt naturalny bez laktozy - 200 g mleko bez laktozy - szklanka banan - 1 sztuka ananas świeży - 2 plastry wiórki kokosowe
Kuchnia Elliewyrasta z nieznaczną „górką” i z łatwością udaje się przekroić na dwa blaty. Marzący o wysokim torcie mogą upiec go z podwójnej porcji. Jest bezglutenowe, bez dodatku cukru, a zawarty w nim tłuszcz pochodzi wyłącznie z orzechów, kakao oraz awokado. Smak orzechów laskowych łączy się tu z kakao, stanowiąc tak dobrany i lubiany przeze mnie duet. Awokado jest doskonałą(...)duże jajka (w temperaturze pokojowej) 100g syropu klonowego 150g (1szklanka) orzechów laskowych zmielonych na mąkę 75g mąki ryżowej 1 łyżka mąki z tapioki 2 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1/3 łyżeczki cynamonu, duża szczypta imbiru i szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) Dno formy o średnicy 20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Orzechy laskowe zmielić
Even Better Foodwspomóc wchłanianie i dobroczynne działanie witamin przez dodanie do nich tłuszczu — w wypadku smoothie wystarczy mleko o jego średniej zawartości (przynajmniej 1,5%) lub tak jak tutaj – dodanie tłuszczu w postaci masła orzechowego (z orzechów ziemnych albo z migdałów). Jeśli używacie mleka lub jogurtu odtłuszczonego, koniecznie dodajcie do miksowanych warzyw i owoców łyżeczkę zdrowego oleju — np. lnianego czy kokosowego(...)testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej korzystałam przez 3 lata z modelu HR2094. SKŁADNIKI 2 porcje po 420kcal porcja bez dodatków to 9,2g białka, 11g tłuszczu, 70g węglowodanów* 1 duży, bardzo dojrzały banan (250g po zważeniu w skórce) 350ml mleka – roślinnego albo krowiego, użyłam mleka ryżowo-kokosowego 25g masła orzechowego (1 czubata łyżka
Karo in the Kitchengorzka czekolada 90%, kasza jaglana, wanilia. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 244kcal, tłuszcz 4g, węglowodany 29g, białko 23g. Opinia: Rewelacyjny, wilgotny, mocno czekoladowy baton. Idealny dla czekoladowych łasuchów! 5. Baton szarlotkowy 130g Składniki: banany, płatki owsiane, płatki jęczmienne, odżywka białkowa, cynamon, jabłka, wanilia. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 247kcal, tłuszcz 3g, węglowodany 40g, białko 15g. Opinia: Baton podobny do dwóch pierwszych(...)naturalnych składników. 8. Baton bezglutenowy L’Oreo 90g Składniki: mąka migdałowa, płatki jaglane, wiórki kokosowe, kakao, olej kokosowy, daktyle, odżywka białkowa, siemię lniane, mleko bez laktozy, erytrol. Wartość odżywcza: wartość energetyczna 365kcal, tłuszcz 25g, węglowodany 25g, białko 10g. Opinia: Gdyby nie brak charakterystycznej chrupkości dla ciasteczek Oreo, baton ten, byłby idealnym odwzorowaniem tego smaku! Palce lizać. 9. Baton
Be Fit Be Strongdodać jajko, mąkę z maranty oraz skórkę i sok z połowy cytryny. Rozdrobnić na stosunkowo gładką masę. Na patelni rozgrzać tłuszcz (masło klarowane + oliwa z oliwek). Powstałą masę podzielić na 4 równe części, formować kotlety i układać na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć z każdej strony na rumiano. Sos majonezowo- bazyliowy Wszystkie składniki sosu zblendować. Szparagi gotować przez ok. 7 minut(...)osolonej wodzie. Odcedzić. Burgery z łososia podawać w bułkach z kalafiora polane sosem w towarzystwie gotowanych szparagów. Smacznego! Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 sztuki (bez sosu i dodatków): Wartość energetyczna: 182 kcal Tłuszcz: 13,6 g Węglowodany: 4,1 g w tym błonnik 0,2 g Białko 11,8 g Kilka słów o firmie MOWI: jest to norweska
Modern Cave Girlfirmy Symbio - producenta zdrowej, ekologicznej żywności. Firma ta produkuje i dystrybuuje żywność ekologicznego pochodzenia., gdzie podczas uprawy owoców i warzyw nie stosuje się środków chemicznych i pestycydów. Żywność bez sztucznych substancji zapachowych i barwników. Po prostu 100% natury zamkniętej w estetycznych paczuszkach i słoiczkach. :-) Więcej o każdym z produktów napiszę w przepisach z ich użyciem. Strona internetowa(...)mąka kukurydziana5. Ekologiczna fasola adzuki6. Ekologiczna mąka pszenna typ 5007. Ekologiczna kasza jaglana8. Orzechy nerkowca 100% organic9. Cukier trzcinowy Demerata 100% organic10. Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 100% organic11. Ekologiczny sok malinowy 100%, bez cukru12. Ekologiczny koncentrat pomidorowy, bez dodatku cukru13. Ekologiczne powidła śliwkowe 14. Ekologiczny dżem truskawkowy niskosłodzony15. Konfitura z czarnej porzeczki niskosłodzona
Szefowa kuchniblogu, nie trudno się domyślić, że jestem ogromną fanką kokosów. Cenię je przede wszystkim za wspaniały aromat i słodki smak, ale także za dużą ilość zawartego w nich zdrowego tłuszczu. Często używam kokosów do przygotowania zdrowych deserów (np. wegańskie lody kokosowe , praliny kokosowe , kokosowy pudding chia ), bo ich dodatek pozwala mocno ograniczyć cukier i inne słodziwa. Eksperymentując ostatnio w kuchni(...)naturlane białko i zdrowe tłuszcze, natomiast nie zawierają w swoim składzie mąki, glutenu, mleka, laktozy ani cukru. Można się więc nimi zajadać bez wyrzutów sumienia (pamietajmy jednak, że są dosyć kaloryczne ze względu na dużą zawartość tłuszczu). Składniki na ok 12 dużych kokosanek: 200 g wiórków kokosowych 3 łyżki oleju kokosowego 3 białka jaja kurzego 50 g ksylitolu
Zawsze głodna!ważne, to w sumie najłatwiej w drobiu o dobrej jakości mięso. Bez większego trudu znajdziemy kurczaka zagrodowego, którego możemy użyć do pasztetu. I teraz zdradzę wam sekret tego pasztetu. Jeśli użyjemy jedynie mięsa drobiowego, pasztet nie będzie smaczny. Będzie suchy i będzie się kruszył. Dlatego potrzebujemy dodać tłuszczu. W normalnym pasztecie dodaje się boczek czy podgardle. Tutaj dlatego polecam(...)suchej kajzerki 4 szt jajka sól, pieprz, pieprz ziołowy, 2 listki laurowe, 2 ziela angielskie, 2 ziarenka pieprzu, gałka muszkatołowa, suszony czosnek, majeranek tłuszcz do wysmarowania foremek bułka tarta do wysypania keksówek Wykonanie Drób bez serduszek i wątróbek umyj i wsadź do dużego garnka wypełnionego wodą. Dodaj ziele angielskie, 2 ziarenka pieprzu i listki laurowe oraz łyżeczkę soli. Cebulę
Mieszam w Garnku