bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:16/100)

Sernik tiramisu 355

Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. Serniki przygotowywane na takiej bazie są wyjątkowo delikatne, gładkie, kremowe i to bez dodawania tłuszczu do masy. Jedno opakowanie to jedna porcja, która akurat starcza na przygotowanie domowego sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki zarówno

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowe placki bananowe 155

moczymy w mleku przez ok 20 minut. Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy jajko, płatki oraz kakao. Blendujemy na jednolitą masę. Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez około 1 minutę z każdej strony - na jednego placka dwie łyżki masy. Podajemy z owocami

Lena Gotuje
Placki jaglano - bananowe 127

dojrzały banan, 4 łyżki płatków jaglanych, łyżka płatków owsianych górskich, jajko Przygotowanie: Banana rozgniatamy za pomocą widelca. Dodajemy jajko, płatki owsiane oraz jaglane. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez około 1,5-2 minut - aby się tylko zarumieniły. Możemy podać polane łyżeczką miodu

Lena Gotuje
Dorsz w porach z pieczarkami - dieta szybka przemiana - faza II 170

posiłki główne i 2 przekąski to tylko proteiny i warzywa. Bardzo lubimy ryby i tylko dlatego obiady z fazy II nie były dla nas katorgą. Danie przygotowane bez grama tłuszczu, a bardzo smaczne. Por z dodatkiem curry i imbiru jest lekko pikantny, bardzo aromatyczny, a z dodatkiem soczystego dorsza smakuje wyśmienicie. Aż trudno uwierzyć, że jesteśmy na diecie. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wiosenne krokiety z młodą kapustą i twarogiem 178

momentu aż nie będzie grudek. Konsystencja ciasta powinna być, ani za rzadka ani za gęsta. W  związku z tym, że do ciasta dodałam olej to naleśniki smażyłam bez dodatkowego tłuszczu. Patelnie rozgrzewamy, na środek nalewamy chochelkę ciasta i rozprowadzamy po całej patelni. Naleśnik przewracamy na drugą stronę dopiero, gdy spód będzie sprężysty. Naleśniki smażymy z obu stron

kulinarne odsłony pati
Pesto z suszonych pomidorów 150

łyżki parmezanu - 4 łyżki ziaren słonecznika - 10 łyżek oleju z suszonych pomidorów - szczyptę soli i pieprzu do smaku - mocny blender 1.  Słonecznik prażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu do zrumienienia. 2. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i całość blendujemy. Pesto smakuje najlepiej podgrzane z makaronem na patelni. Spróbujcie również pesto z bazylii oraz pesto

Bez Cebuli
Zapiekane burrito z kurczakiem i warzywami 260

następnie odstawiamy na pół godziny do lodówki. 3. W tym czasie kroimy pieczarki w paski, a paprykę w kostkę. 4. Zamarynowanego kurczaka smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez ok. 7 minut, a następnie przekładamy na talerz.   5. Na tej samej patelni z dodatkiem masła podsmażamy przez ok. 10-15 minut pieczarki oraz paprykę. Warzywa

Bez Cebuli
Naleśniki z domowym kremem czekoladowym 136

Sposób przygotowania 1 . Miksujemy jajko z mlekiem i szczyptą soli. 2. Dodajemy do masy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 3. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. 4. Naleśniki smarujemy domowym kremem czekoladowym i dekorujemy plasterkami banana. Naleśniki z domowym kremem czekoladowym są bogate w: - błonnik pokarmowy, dający uczucie sytości, - magnez (pochodzącą z orzechów

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Naleśniki kokosowe 126

Nieco inne naleśniki, bo można je jeść bez żadnych dodatków ze względu na ich smak. Świetnym dodatkiem będzie lekko kwaśny dżem (u mnie był to domowy dżem wiśniowy). Sam pomysł zaczerpnęłam z książki Pascala Brodnickiego "Po prostu gotuj! 2". Na pewno warto spróbować. SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 80 g cukru trzcinowego 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego(...)obie mąki, mieszając aby nie powstały grudki. Na koniec dodać wiórki kokosowe i skórkę startą z limonek. Ponownie wymieszać. Rozgrzać średniej wielkości patelnię i wlewać porcjami ciasto. Smażyć bez dodatku tłuszczu (najlepiej na patelni teflonowej) z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać od razu z wybranymi dodatkami

Passions hobbies life
Domowe chipsy z piekarnika 206

Dobra wiadomość dla wszystkich miłośników słonych przekąsek będących na diecie - znalazłam sposób jak przygotować domowe chipsy bez tony tłuszczu. Wychodzą pięknie zarumienione i chrupiące. Najlepiej smakują na ciepło, od razu po wyjęciu z piekarnika. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym 166

skropić oliwą i posypać przyprawą do kurczaka. Mięso szczelnie zawinąć w papier do pieczenia i piec na patelni z obu stron (bez dodatkowego tłuszczu). Pokroić pomidora, sałatę i usmażone mięso. Marynata: Na patelni, na której smażony był kurczak podsmażyć przeciśnięty czosnek (nie wylewając tłuszczu). Resztę składników na marynatę wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Chrupiące, dietetyczne piersi kurze 174

Takie danie będzie idealne na imprezy lub obiad. W czasie przygotowania nie jest wliczone marynowanie w jogurcie. Przygotowanie mięsa – piersi kurze pokroić w mniejsze kawałki

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki z serem i bananami 180

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać lub zmiksować w misce (jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać troszkę więcej mąki, jeśli zbyt gęste dolać mleka). Patelnię teflonową dobrze rozgrzać (bez dodatku tłuszczu) i usmażyć  na niej naleśniki.   W miseczce za pomocą widelca dobrze rozgnieść twaróg, dodać miód i 1-2 łyżki jogurtu naturalnego, wymieszać. Tak przygotowany ser nałożyć

Simply Food
Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry 137

komosę ryżową (użyłam resztek już wcześniej ugotowanej w wodzie komosy) – kolendrę – sól, pieprz Pieczarki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Całość podsmazyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodać komosę i posiekaną kolendrę. Wymieszać i doprawić do smaku. Można jeść na ciepło i na zimno

Szybko Tanio Smacznie
Bezglutenowe naleśniki ze szparagami 126

czosnek granulowany Szparagi ugotuj w wodzie z niewielkim dodatkiem soli i cukru. Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni teflonowej smaż cienkie naleśniki (bez dodatku tłuszczu). Szczypiorek drobno posiekaj i połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą , pieprzem i ew. czosnkiem. Naleśniki posmaruj warstwa serka, ułóż na nim szparagi i lekko zawiń brzegi

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania