moim zdaniem najlepsze. Przepis stworzyłam sama, po zmianie kilku przepisów :) ale jest super i w przyszłym roku zrobię chyba te same. Ps. Jeśli wolicie pączki bez tłuszczu, po prostu upieczcie je w piekarniku (około 15 minut pieczenia w 180 ° C), a potem dodajemy nadzienie, pudrujemy, lukrujemy i gotowe. Składniki: 50 dkg mąki (+ ok. 1 szklanka do podsypania
Smakowy Rajstary i duży jest). Pod koniec gotowania solimy. Po ugotowaniu odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy. Można to zrobić wcześniej, np. rano. Plasterki szynki podsmażamy na patelni bez tłuszczu. Kiedy są rumiane zdejmujemy z ognia i przestudzone miksujemy na drobno. Bób również miksujemy i mieszamy z szynką. Masło rozpuszczamy w rondelku, wrzucamy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy mleko
les mirabellesrozbijamy, solimy i pieprzymy do smaku. Białko roztrzepujemy z łyżeczką śmietany. Mięso obtaczamy w tartym pieczywie, w białku ze śmietaną i znowu w pieczywie. Smażymy z każdej stronie bez tłuszczu (na patelni nieceramicznej z tłuszczem), po 2-3 minuty z każdej strony. Bułkę przekrawamy, posypujemy od środka każdą połówkę serem, na spodniej umieszczamy nasz podsmażony filecik i wkładamy
BaRepasszczypiorkiem; niektórzy dodają cebuli). Odkładamy do lodówki. Filet z kurczaka siekamy drobno, lub mielimy. Łączymy z jajkiem i grzankami, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki, które smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. Można je dodatkowo obtoczyć w mące. Po upieczeniu ziemniaków, zakładamy na placek obręcz i wykładamy na górę warstwę sera, na górze umieszczamy pulpeciki. Dietetycznie, a smacznie
BaRepasbójmy sie ryb, ich przyrządzenie wcale nie jest trudne, a korzyści zdrowotnych jest mnóstwo. Spożywajmy je 2-3 razy w tygodniu, najlepiej gotowane na parze, pieczone, duszone bez tłuszczu i grillowane. Rzadziej wybierajmy te smażone, z puszki czy wędzone.To tyle książkowej teorii, czas przejść do praktyki. Składniki na 2 porcje: 2 małe wypatroszone pstrągi (400 g) (u mnie
Powiedz dietom nieoliwę w stosunku 1:3 dodać musztardę wymieszać, mamy gotowy sos przyprawić w razie potrzeby pierś z kurczaka grilujemy na patelni z ulubionymi przyprawami, kroimy na paski(bez tłuszczu) seler naciowy kroimy w skos, mieszamy z sosem, wykładamy na półmisek, dodajemy kulki lub plastry mozzarelli, na powyższe składniki kładziemy pociętą w krążki cebule czerwoną, paski grillowanego
Kuchnia Beatypatyczek do szaszłyków Kotlet oczyszczamy z ewentualnych błonek i myjemy. Bardzo cienko rozbijamy tłuczkiem. Tak, żeby był "przezroczysty". Będziemy mieć wówczas pewność, że się mięso usmaży Nagrzewamy patelnię bez tłuszczu i lekko podsmażamy plasterki boczku (dosłownie po 2 minuty z każdej strony). Tłuszczu, wytopnionego z boczku, nie wylewamu, ponieważ będziemy smażyć na nim szaszłyk 2 pomidory miksujemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commięsa mielonego 1 mała cebula lub 1/2 większej 4 plasterki sera żółtego 1 jajko do posmarowania pasztecików Ciasto dzielimy na pół Następnie kroimy na 8 prostokątów Na patelni, bez tłuszczu i na małym ogniu, podsmażamy mięso mielone z cebulką. Ja nie soliłam, ponieważ mięso samo w sobie było słone Na czterech prostokątach układamy podsmażone mięso, a na czterech pozostałych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comrazie potrzeby jeszcze dopiec. Wystudzić a następnie obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ser rozdrobnić. Orzechy wrzucić na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć około 1-2 minut bez tłuszczu aż lekko ściemnieją, ale nie za bardzo, żeby nie zrobiły się gorzkie. Natkę opłukać i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Opcjonalnie skropić oliwą. Smacznego Post Sałatka
UgotujmyTo.plszalotka posiekana cienko w krążki -parmezan starty -jajko -starta mozzarella Komponujemy sałatkę. Rukolę układamy na talerzu, dodajemy wokół oliwki, pomarańczę, cebulę, tak by środek był wolny. Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu. Rozsypujemy na niej startą mozzarellę i na średnim ogniu smażymy. Jak się przyrumieni można ją przewrócić na drugą stronę. Po tej czynności posypujemy ją z góry nerkowcami. Podsmażamy chwilę
BaRepasdietetyczne, bezmięsne kotleciki. Są naprawdę bardzo smaczne i delikatne, na pewno jeszcze nieraz je zrobię. Żeby było szybko, smażyłam je na oleju, ale zastanawiam się czy pieczone bez tłuszczu w piekarniku też nie byłyby dobre. I jeszcze mnie kaloryczne Podałam z grillowanymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Składniki (na ok 8 kotlecików) : 2 średnie cukinie duża marchew jajko
e-PrzepisyKulinarnecukrem waniliowym i cynamonem, dodajemy mąki i proszek do pieczenia Mieszamy. Dodajemy mleko oraz jabłko i mieszając dolewamy oleju; doprowadzamy do jednolitej konsystencji. Smażymy na patelni bez tłuszczu z każdej strony, aż placuszki się zrumienią. Na koniec posypujemy słodkim kakao, cukrem pudrem i lentilkami, opcjonalnie podajemy z serkiem waniliowym
BaRepasuwielbiam takie zdrowe słodkości. To ciasto to samo zdrowie, kasza jaglana gotowana z mlekiem roślinnym, z dodatkiem ksylitolu, żurawiny i orzechów, bez mąki, bez tłuszczu. Inspiracją był przepis znaleziony na instagramie Anny Lewandowskiej. Ja wprowadziłam dodatkowo małe zmiany, które dopełniły całości. Piekłam w tortownicy 25cm. Składniki: - 1,5 szklanki suchej kaszy - 1litr mleka roślinnego np.ryżowego lub owsianego
Smaczne Zdroweplacku układamy połowę startego żółtego sera, układamy pokrojoną w kosteczkę szynkę, oliwki i pomidora. Posypujemy resztą sera i przykrywamy drugim plackiem. Dociskamy. Układamy na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu i smażymy z obu stron do rozpuszczenia sera. Kroimy na 8 części i nasza Quesadilla jest gotowa. Podajemy z dipem Guacamole. Nie wiesz jak zrobić Guacamole? KLIKNIJ
Mój Smak na Życiedodajemy mąkę i trzepaczką zdrowo napowietrzamy ciasto wlewając miód. Na końcu dodajemy posiekanego banana i łyżkę oliwy ostatecznie mieszając. Rozgrzewamy na średnim palniku patelnię. Jak jest ceramiczna to bez tłuszczu (olej jest już w cieście), i smażymy, aż się zrumienią z każdej strony. Ja używam foremek, daje to gwarancję, że się nie zburzy placuszek przy przewracaniu. Po usmażeniu posypujemy
BaRepas