bez tłuszczu - 1500 przepisów (strona:36/100)

Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami 188

Składniki 100 g kaszy jaglanej 2 szklanki bulionu warzywnego 500 g mięsa mielonego z indyka 30 g pistacji bez łupin 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego  1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól czarny pieprz odrobina tłuszczu do wysmarowania formy (np. oleju kokosowego) Kaszę jaglaną gotujemy w bulionie warzywnym i odstawiamy do absolutnego przestudzenia. Można

My Chcemy Jeść
jagodowe pancakes. 180

masy. Następnie dodać jagody i również delikatnie wymieszać. Rozgrzać patelnie, delikatnie ją natłuścić (używam teflonowej i nie dodawałam tłuszczu) i smażyć placki - 1 łyżka = 1 placek. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie domowe masło migdałowe . Smacznego! :) Wartość odżywcza porcji (bez dodatków): Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
50. Żeberka w miodzie z BIEDRONKI 181

lodówki. Wyjęte z zalewy żeberka obsmażamy na patelni, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy marynatą oraz resztą tłuszczu od smażenia, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez 1,5 godziny, przez ostanie 30 minut bez przykrycia

Jadło i czytadło
Udka w cytrynach 198

sprawdzą się na imprezę wśród grona znajomych. Jeżeli lubicie orientalne smaki to koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.     Składniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,6 kg udek bez kości i skóry 1 czerwona cebula 1 cytryna kilka łyżek oliwy z oliwek sól pieprz  cynamon imbir suszony bazylia suszona 1 goździk Udka umyć i osuszyć. W miseczce(...)godzinę, aby mogło przejść przyprawami.  Na rozgrzanej patelni (nie musicie dolewać tłuszczu, bo w marynacie jest już oliwa z oliwek) przesmażyć udka z kurczaka.  Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w piórka cebulę i sparzoną, pokrojoną w półplasterki cytrynę. Całość zapiekać (bez przykrycia) przez około 30-40 minut w 195 °C . Mięso musi

Ugotować
Kurkuma Superblend z kardamonem / nektar z kwiatu Palmiry - Siła Roślin 104

kcal, tłuszcz – 1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6g, węglowodany – 86,5g w tym cukry – 79,66g, białko – 2,6g, sól – 0,32g Nektar z kwiatu Palmiry – 100g/ 388 kcal, tłuszcz – 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0g, węglowodany – 97,1g w tym cukry – 97,1g, błonnik – g, białko – 0g, sól – 0g Informacje dodatkowe: bez glutenu, białego cukru

Candy Pandas
Szybka babka z orzechami 212

koniec wsypujemy nasze drobno posiekane orzechy, mieszamy. Ciasto przelewamy do keksówki (30×12 lub podobnej, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną lub wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika około 50-60 minut. Zawsze pieczemy do tzw. suchego patyczka

Słodkie okruszki
Batony owocowo-orzechowe – MOHO 129

cukry – 15,6g, białko – 3,8g, sól – 0,01g Kakao – 40g/ 142 kcal, tłuszcz – 5,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8g, węglowodany – 23,9g w tym cukry – 18,8g, białko – 3,4g, sól – 0,01g Informacje dodatkowe: bez gluteny, wegańskie, bez cukru, Sklep: Piotr i Paweł, Leclerc, Carrefour, Intermarche, Społem, sklepy ze zdrową żywnością. Cena

Candy Pandas
Beza idealna – jak zrobić 255

Beza to wspaniały deser, który czasami może przyspożyć trudności w wykonaniu. Aby tego uniknać należy pamietać o kilku podstawowych zasadach. Białka jajek powinny być świeże (zawsze wącham jajko po rozbiciu skorupki) i bardzo dokładnie oddzielone od żółtek. Choćby odrobina żółtka powoduje, że białko niestety nie da się ubić na sztywną pianę. To tłuszcz zawarty w żółtku powoduje, że piana będzie(...)naczynie, w którym ubijamy pianę było czyste i wolne od tłuszczu. Można również użyć rozmrożonych białek. Jesli nie wiedzieliście, to białka z powodzeniem można zamrozić. Nawet jeśli przechowujecie białka w lodówce przez kilka dni to wciąż nie ma problemu z ich ubijaniem na sztywną pianę. Cukier to drugi składnik bezy. Najlepszy jest cukier miałki. Ubijając pianę z cukrem trzeba stopniowo

codojedzenia
DayUp Pearls – Arteta 203

cukry – 11,2g, białko – 1,5g, sól – 0,02g Z cynamonem i śliwką – 100g/ 124 kcal, tłuszcz – 4,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,3g, węglowodany – 19g w tym cukry – 11,6g, białko – 1g, sól – 0,02g Informacje dodatkowe: bez dodatku cukru, bez konserwantów, naturalnie bezglutenowy, nie wymaga chłodzenia. Sklep: okazjonalnie Biedronka i Lidl. Cena

Candy Pandas
Brownie z cukinii bez mąki 149

temp. 180 stopni Celsjusza. Wartość odżywcza Kalorie: 1294 kcal Białka: 41 g Tłuszcze: 108 g Węglowodany: 40 g Jeśli masz pytania, a może chcesz się pochwalić wypiekami to pisz śmiało! Powodzenia i… SMACZNEGO! Artykuł Brownie z cukinii bez mąki pochodzi z serwisu Mrs. Endorfina

Mrs. Endorfina
Duszona kapusta z kiełbasą 138

około 1/2 szklanki, tak aby kapusta nie przywarła do dna). Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie. Gotujemy bez przykrycia na wolnym ogniu do momentu gdy zacznie mięknąć. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do kapusty. Wytopiony tłuszcz z kiełbasy odlewamy zostawiając na patelni niewielką jego ilość. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę i szklimy na patelni

Qchnia po prostu
SERNIK DYNIOWY BEZ SPODU 132

najbardziej lubię w serniku. A do tego ma tak cudownie żółto-pomarańczowy kolor! SERNIK DYNIOWY BEZ SPODU (tortownica o średnicy 24 cm) Składniki (w temperaturze pokojowej) 300 g obranej dyni (sam miąższ) 1 kg sera z wiaderka (18% tłuszczu) 5 jajek rozm. L 1,5 szklanki drobnego cukru* 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

W kuchni Karmel-itki
Domowy smalec z cebulą i jabłkiem 306

mniejsze i równiejsze skwarki, tym szybciej i równomierniej się wytapiają i zezłacają.   Słonina nie może mieć na sobie skóry – jeśli skóra jest, koniecznie trzeba ją oddzielić od tłuszczu – po wytopieniu smalcu skóra stanie się niejadalna – bardzo, bardzo twarda, a skwarki z nią nadają się do wyrzucenia – nie ma opcji żeby je pogryźć. W taką samą drobną kosteczkę kroję słoninę(...)zamieszać i mieszać stale podczas wytapiania – najlepiej drewnianą łyżką, odporną na nagrzewanie i wysokie temperatury. Bez mieszania skwarki na dnie przypalą się, a te na górze zostaną surowe.   Po jakiś 10-15 minutach skwarki zrobią się już miękkie i lekko przeźroczyste, trochę tłuszczu już się z nich wytopi. Stale należy mieszać słoninę od dna, żeby nie pozwolić jeszcze

Karo in the Kitchen
Grzesiek 20953

łyżką do ciasta. Na końcu dodać kakao i również delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 25-30 minut w 180*C. Beza z bakaliami i wafelkami: Wafelki pokruszyć. Orzechy włożyć do woreczka i rozkruszyć wałkiem do ciasta. Bakalie posiekać nożem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując dodawać stopniowo cukier(...)garnkiem) należy miksować masę tak długo, aż podgrzeje się ona na tyle, że wytrącone cząsteczki tłuszczu połączą się z resztą. Masę wstawić do lodówki do stężenia (pod wpływem ciepła zrobi się rzadsza) i gotowe - można smarować ciasto! Przełożenie: Na spód położyć bezę, posmarować ją masą budyniową (zostawiając kilka łyżek do posmarowania wierzchu). Na to wyłożyć biszkopt, posmarować resztą masy budyniowej

Kto ugości moich gości?