bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2456/3453)

Naleśniki z kurczakiem. Przepis krok po kroku. 252

zdjęciu, najbardziej powinna przypominać konsystencję maślanki. Nasze naleśniki są bardzo cienkie, ale idealnie nadają się do zawijania, nie pękają i są elastyczne.   Naleśniki smaż bez tłuszczu na średnim ogniu, na patelni z nieprzywierającą powłoką, do uzyskania ładnego złotego koloru. Jeżeli twoja patelnia jest bardziej wysłużona możesz powierzchnię zwilżyć olejem. Naleśniki układaj warstwami na talerzu(...)farszu, posyp startym żółtym serem. Pamiętaj aby placek wypełnić równomiernie, od brzegu do środka.   Nadziane naleśniki przełóż do naczynia żaroodpornego. Spód wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem, olejem roślinnym lub masłem. Piekarnik rozgrzej do 220°C funkcja grill.   Wierz naleśników posmaruj dodatkową porcją sosu do kurczaka z papryką, posyp

kuron.com.pl
Pulpety z indyka 142

witaminy B6 i niacyny, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Są bardzo delikatne w smaku, dlatego też pasują z wieloma dodatkami. Możemy przygotować je w dodatkiem sosu bądź bez. Najlepiej do tych klopsików pasuje sos pomidorowy oraz śmietanowo-koperkowy. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy fit . Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka(...)rozgrzanej patelni z oliwą, z każdej strony na złoty kolor. Następnie rozgrzewamy piekarnik (temperatura 200 stopni). Podsmażone kulki mięsa rozkładamy na patelni lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut. Pulpety powinny się zarumienić. Artykuł Pulpety z indyka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Piana do kąpieli do skóry problematycznej i szampon nawilżająco-regenerujący Babuszki Agafii - recenzja 122

Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, CI 15985, CI 42090 Moja opinia:   Tak naprawdę to rzadko używam płynów do kąpieli, ponieważ jeszcze trochę potrwa zanim moja każda kąpiel będzie relaksem bez asysty córki. Kiedyś było inaczej, ponieważ aktualnie bardziej popularne są pieniące się płyny dla dzieci. Mimo wszystko znalazłam możliwość przetestowania piany Babci Agafii i od razu zwróciłam uwagę(...)skuteczne, szybkie... Dlatego często walczę z efektami ubocznymi po ich użyciu, lecz kąpiel z dodatkiem piany Babci Agafii przyniosła pozytywne efekty dla mojej skóry nóg. Moje nogi mniej piekły oraz swędziały, a czerwone plamy w ogóle nie były widoczne. Tutaj to wielki plus. Co do zapachu to jest on delikatny i dość przyjemny, ale osobiście wolę nuty kwiatowe, owocowe

Di gotuje
Red velvet cake - tort o aksamitnym smaku 153

mięsisty, a delikatny krem na bazie serka i śmietanki jeszcze bardziej podkreśla jego aksamitność. Natomiast dodatek czerwonego barwnika to kwestia gustu, wpływa on jedynie na kolor ciasta, ale i bez niego smak pozostaje ten sam. Red Velvet Cake ciasto: 80g masła 80 ml oleju 150g cukru 2 jajka 150ml kefiru lub maślanki 190g mąki 1 łyżeczka sody oczyszcznej(...)razem miksując do połączenia składników. Pod koniec miksowania dodać barwnik. Piekarnik nagrzać do 180stC. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 20cm, wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec ok 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić na kilka minut w formie, następnie wyjąć i ułożyć do góry dnem na kratce. Gdy nieco

Obiad gotowy
Mazurek z karmelizowanymi orzechami 154

polewa orzechowa : 5 łyżek miodu (u mnie gryczany), 5 łyżek cukru trzcinowego, 100 g masła, 360 g różnych orzechów (włoskich, laskowych, migdałów bez skórek) ciasto : 300 g mąki krupczatki, 3 ugotowane żółtka (gotuję jaja na twardo i wyjmuję żółtka, z białek robię sałatkę z kukurydzą, jabłkiem i majonezem) , 1 jajko, 200 g zimnego masła, 100 g cukru pudru(...)Brzegi odciąć i utworzyć z nich wałek długości sumy boków ciasta. Białkiem posmarować brzegi ciasta, ułożyć wałek, lekko dociskając. Ciasto ponakłuwać widelcem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (aby ciasto nie popękało, najlepiej jest je zsunąć na blachę lub przenieść nawinięte na wałku). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut. Po wyjęciu ostudzić. Polewa

królestwo garów
Tort Mimoza ( włoski torta mimosa) 193

Dziś wyjątkowy dzień dla nas kobietki! Dzień kobiet w zasadzie jest każdego dnia, bo przecież bez kobiet ani rusz... A zatem kobietki wszystkiego najlepszego, samych radosnych dni, akceptacji siebie i przymknięcia oka na mijający czas!  Dziś mam dla Was tort prosto ze słonecznej Italii. To torta mimoza... Nazwa oczywiście od żółtych kwiatków akacji złotej która we Włoszech zakwita(...)Dodać barwnik, ubić a na końcu partiami dodawać przesianą mąkę i delikatnie mieszać szpatułka.  Przełożyć do tortownicy o średnicy 26cm. Wstawić do piekarnika i piec około 20-25 min w temp 175C. Pieczenie kontrolujemy. (każdy piekarnik piecze inaczej) Biszkopt pieczemy dwa. Ja barwnik dodałam tylko do jednego. Każdy biszkopt po ostudzeniu kroimy na pół. Powinny być 4 blaty

Radość kipiąca uśmiechem.
Omlet biszkoptowy z gruszkami i cynamonem 174

Omlet puszysty i pyszny. Bez mąki tylko same jajka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po żółtku nie przerywając ubijania, ale ubijać już wolniej. Na patelnię dodać masło i miód, delikatnie podgrzewać do momentu aż się wszystko roztopić. Gruszki obrać wyciąć gniazda nasienne i pokroić w grube plastry. Rozłożyć gruszki na roztopionym maśle, obsypać cynamonem(...)szybki ruchem odwrócić patelnię dnem do góry. Następnie delikatnie zsunąć omlet na patelnię. Smażyć jeszcze 2 minuty. Drugi – wstawić patelnię do nagrzanego piekarnika do 240 C i piec aż góra omleta będzie podpieczona. Szybko i pysznie. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Puree ziemniaczane 318

najmłodszych lat uwielbiałam ziemniaki i wszystko co z nimi związane. I choć w domu najczęściej serwowano tłuczone ziemniaki z koperkiem, bez żadnego dodatku masła, śmietany, kefiru czy mleka to dziś nie mogę się powstrzymać, by nie dodać do nich nabiału, utrzeć na gładko, poczuć delikatny maślany smak.. Uwielbiam puree i już! Puree przygotowuję na kilka sposobów: do utłuczonych(...)dwie zielonego rozmrożonego groszku lub marchewki zmiksowane ze śmietaną, masłem lub/i mlekiem na gładko i dodane do utłuczonych ziemniaków. Zielone puree podaję do ryby i kaczki, pomarańczowe do kotletów, pieczeni, szczególnie drobiu. Dziś delikatne, maślane puree jako dodatek do obiadu, samo danie (np. podane ze zsiadłym mlekiem :), jako dodatek od zup i sosów. Jeśli chodzi o zupy to najczęściej dodaję

Zasmakuj Kuchni
CIASTO KUBUŚ 263

białka i żółtka) ⅔ szklanki drobnego cukru 100g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej Krem na bazie soku przecierowego typu Kubuś: 1 litr soku przecierowego typu Kubuś 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (40gx3szt) 2 łyżki cukru jeżeli sok jest bardzo słodki to można pominąć 250g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa ( wszystkie składniki powinny być schłodzone): 250g serka mascarpone 60ml(...)czas ubijając na koniec do masy jajecznej dodajemy przesiane obie mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą dno formy 23x24cm wykładamy papierem do pieczenia, nie smarujemy boków,   do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy około 30-35 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 160-170ºC gorący biszkopt

Słodkie zapomnienie
Pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym wg Aleex 176

nadchodzących świąt raczej nie takiej magii oczekuję. Na szczęście mój dom i najbliżsi to źródło spokoju. Chowam się przed pędzącym światem w zacisze domu. Otulona kocem przytulam koty, gotuję, piekę, czekam, aż Dario wróci z pracy. Nie zawsze mogę tak spędzać popołudnia, o nie. Takie chwile są rzadkie, dlatego tak doceniam każdą z nich. Efektem popołudnia spędzonego w domu zawsze(...)łyżki masła • 500 g pieczarek • 4 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki • sól i pieprz • mała cebulka Kurczak: • 2 łyżki masła • 3 duże połówki piersi z kurczaka, bez skóry i bez kości • sól i pieprz • 1 łyżeczka suszonej cebuli • 1 łyżeczka suszonej pietruszki • 3 plasterki sera camembert • 1/4 szklanki świeżego startego parmezanu • 1 łyżka posiekanej cebulki

W mojej kuchni
Karpatka z kremem i śmietaną 243

trzeba uważać, żeby ciasta nie było zbyt  grubo. Powinno być cieniutko rozsmarowane - nie koniecznie idealnie - wtedy powstają piękniejsze "góry".  Włożyć do piekarnika i piec 20 - 25 min na złoty kolor. W trakcie nie otwierać piekarnika, gdyż ciasto może opaść Po upieczeniu wyjąć z piekarnika. Odczekać chwilę i wyjąć placek z formy. Blaszkę(...)oraz nie pojawiły się grudki. Masa musi być bardzo gęsta. (Uważać by nie doszło do przypalenia masy przy brzegach i dnie garnuszka - szczególnie, jeśli przygotowuję się budyń w garnuszku bez grubego dna). Masę przykryć folią spożywczą (folia powinna dotykać powierzchni budyniu) i odłożyć do całkowitego wystudzenia. W misie utrzeć masło na jasną, puszystą masę. (Masło powinno mieć temperaturę pokojową

My sweet a life
Cukinia faszerowana brokułem i serami 170

Kolejna wersja faszerowanej cukinii, bez mięsa. Łódeczki wypełniłam brokułem i różnymi serami, które miałam pod ręką. Polecam bo bardzo smaczne. składniki: 2 średnie cukinie po ok 600 g 1 brokuł ( ok 400 g gotowych różyczek) 1 serek camembert 1 kulka mozzarelli 200 g sera żółtego sól zioła włoskie Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić końcówki i przekroić wzdłuż(...)wystudzić. Serek camembert oraz mozzarellę pokroić na małe kawałki. Łódeczki z cukinii wypełnić ugotowanym brokułem i pokrojonymi serami. Oprószyć ziołami włoskimi. Następnie łódeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 15 minut. Potem posypać startym żółtym serem i piec kolejne 10-15 minut aż cukinie będą miękkie

Monia miesza i gotuje
Rolada cytrynowa 196

wykonaniu. Przepis na krem podpatrzyłam TUTAJ . Jest boski :) Przygotowujemy najpierw tzw. lemon curd , czyli cytrynowy krem na bazie jajek i/lub masła ( do tej rolady wykorzystałam przepis na lemon curd bez masła ), łączymy go następnie z serkiem mascarpone...i krem gotowy. A jeżeli krem cytrynowy przygotujemy wieczór wcześniej ( co nawet jest wskazane, gdyż powinien się porządnie schłodzić ), cała praca(...)sparzonych 1 łyżka mąki ziemniaczanej, czubata 1 łyżeczka oleju Biszkopt: 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 duże jajka 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cytrynowy krem z mascarpone ( nadzienie ): 250 g serka mascarpone, schłodzonego  około 170 g lemon curd, schłodzonego Nasączenie: 3 łyżki likieru cytrynowego Limoncello + 3 łyżki wody ( zamiast likieru może

Opowieści z piekarnika
Tzatziki 132

klasyka, czyli tzatziki. Jest to sos (dip) na bazie jogurtu i ogórka, który robi międzynarodową karierę. Moja rodzina wprost za nim przepada. Generalnie żadne grillowanie nie może się obyć bez niego. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to czas najwyższy Tzatziki: 1 opakowanie jogurtu greckiego 400 ml (opcjonalnie bałkańskiego) 2 średnie ogórki sałatkowe 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy(...)wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut aby smaki się przegryzły, a sos schłodził. Podajemy jako do datek do grillowanego, pieczonego lub smażonego mięs. Świetnie komponuje się jako dodatek do warzyw, zarówno tych grillowanych jak i tych świeżych. Smacznego *w wielu przepisach koperek zastępowany jest drobno posiekaną miętą Artykuł Tzatziki pochodzi

PatiGotuje
Kurki zwane doryjkami 152

jest jednak znaleźć przepisy na potrawy, które by spełniały ten warunek. Jeśli jednak chodzi o słodkości jest już dużo bardziej realne. Tym razem przedstawiamy Wam przepis na przepyszne ciasteczka, bez których w naszym domu nie ma świąt. Kurki, bo o nich mowa są łatwe i szybkie w wykonaniu, a co najważniejsze dobre dla osób nieunikających cukru, bo ciasto(...)następnie wszerz. Na każdy kwadracik wykładamy pół łyżeczki marmolady. Przeciwległe końce kwadracików zlepiamy ze sobą, tak jak na zdjęciu i zawijamy pod spód, aby się nie rozklejały w trakcie pieczenia. Wkładamy od razu do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z funkcją góra / dół na środkową półkę. Pieczemy do do zrumienienia. Powinno to zająć ok. 10 min, maksymalnie 15, jeśli

Kuchnia od dwojga

Proponowane wyszukiwania