Muffiny marchwiowe z orzechami i miodem

Muffiny marchwiowe z orzechami i miodem

Muffiny marchwiowe z orzechami i miodem

Przepis na : deser

Po pierwsze - szybko. Po drugie - zdrowo. Po trzecie - obiecałam :) Kolejny raz do muffin stosuję mąkę razową, żeby wpakować do nich jak najwięcej witamin z grupy B, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu i cynku. Mąka tortowa faktycznie lepiej wyrasta, ale jest bezwartościowa pod względem odżywczym. Jeśli ja mam wybierać, to zdecydowanie wybieram zdrowszą wersję! :) Dlaczego muffiny? Muffiny są po prostu ultraszybkie w przygotowaniu i to zdecydowanie ich największy plus. Do tego to idealna przekąska, drugie śniadanie, d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gary Bez dna

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Olga Kachlicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

muffiny, śniadania, ciasto, jabłka, desery, deser, dieta, przystawki, tarta, przekąski, orzechowiec, przekąska, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, tarta z jabłkami

Inne przepisy z Gary Bez dna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.