Na myśl o Pak Choi / Bok Choy wspominam sobie podróże do Azji. Tam to potrafią w Pak Choi. Pewnie nie wyrywałabym się z takim przepisem, gdyby nie moje babcia. Otóż babcia Irenka wprowadzała w tym roku nowości do warzywniaka i dostałam od niej sadzonki Pak Choi / Bok Choy / kapusty właściwej - jak zwał, tak zwał. Zasadziłam w ogródku i wyrosły piękne, jędrne kapustki. I je zrobiłam na patelni z domyślnymi przyprawami - czosnkiem, imbirem, chilli i sosem sojowym. I zjadłam! I zrobiłabym to ponownie, bo wyszły ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...