Dieta ketogeniczna i niskowęglowodanowa stały się popularne w ostatnich latach. Jednak wybierając odpowiednie warzywa ekologiczne, można wciąż cieszyć się różnorodnymi smakami i składnikami odżywczymi. Warzywa zielone liściaste Warzywa zielone liściaste to idealny dodatek do diety ketogenicznej lub niskowęglowodanowej. Są one bogate w błonnik, witaminy oraz składniki mineralne. W tym przypadku najlepsze warzywa to: Rukola Szpinak Jarmuż Sałata Brokuły Brokuły to warzywo, które powinno znaleźć się na Twoim st... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.