Przepis na : kolacja
Na parapecie mojego okna stoi dziesięć doniczek świeżych przypraw, a otworzenie szafki nad kuchenką grozi zbombardowaniem przez zapachy tych suszonych. Zacieram rączki na widok wysokiej klasy przyborów kuchennych, ale niestety ich nie posiadam. Kuchnię mam małą, typową jak na 28 metrowe mieszkanie. Nie skończyłam żadnej szkoły kucharskiej. Więc, co ja tu robię? A bawię się, smakuję i dzielę życiem w smaku zamkniętym ;) Bez zbędnych ceregieli przechodzimy dalej. Dzisiaj do zaoferowania mam danie klasyczne, hi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...