Przepis na : śniadanie
Dziś do menu "wrzucam" omlet na bogato. Idealnie nadaje się na śniadanie lub kolację po treningu siłowym. Przyznam się, że troszeczkę zaszalałam i usmażyłam go na podsuszanej kiełbasie, więc w tej wersji nie jest za bardzo dietetyczny... ale bez niej- owszem :-) Jedząc z umiarem od czasu do czasu pozwalam sobie na taki wybryk szczególnie na śniadanie, ponieważ mam pewność, że go "spalę" w ciągu dnia ! Omlet wytrawny z ricottą Składniki: 3 jajka kurze śred... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dziewczyna zmagająca się z rzeczywistością umilając każdy dzień zdrowym jedzeniem oraz ćwiczeniami. Zajmująca się hobbistycznie dietetyką oraz fotografią żywności, odkrywająca nowe smaki :-)