Podżerka z karkówki z papryką marynowaną

Podżerka z karkówki z papryką marynowaną

Podżerka z karkówki z papryką marynowaną

Pyszny i soczysty sposób na karkówkę. Aromatyczna w lekkim sosie świetnie pasuje zarówno do ziemniaków, jak i kasz, ryżu czy klusek.  Składniki (4 porcje) -600 g chudej karkówki -1 puszka pomidorów -200 g papryki marynowanej -2 cebule -1 ząbek czosnku -słodka i ostra papryka -sól, pieprz -zioła prowansalskie -olej rzepakowy Przygotowanie Karkówkę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Oprószyć solą, pieprzem i paprykami. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie obsmażyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Zeszklić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.