Filipino Arroz a'la Cubana, czyli filipiński ryż po kubańsku

Filipino Arroz a'la Cubana, czyli filipiński ryż po kubańsku

Filipino Arroz a'la Cubana, czyli filipiński ryż po kubańsku

Klasyczna wersja ryżu po kubańsku pojawiła się już na moim blogu ( Arroz a'la Cubana ), ale to nie wszystko, gdyż na pyszna ryżowa potrawa występuje także w innych wersjach. Hiszpańskim kolonizatorom Filipin przyszła także na myśl opcja z mięsem. Dlatego też dziś zapraszam do spróbowania połączenia mięsa wołowego z ryżem i smażonym bananem.  Składniki (4 porcje) -500 g mielonej wołowiny -300 g białego ryżu -1 cebula -1 mała czerwona papryka -3 ząbki czosnku -1 pomidor -1 duży ziemniak -1 marchewka -2 bana... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.