Przepis na : obiad
Bardzo prosta w wykonaniu zupa, całkowicie wegetariańska a jednocześnie aromatyczna i esencjonalna. Najlepiej wykorzystać do niej pomidory Lima - mają bardzo mało ziarenek i soku a po zblendowaniu zapewniają odpowiednią gęstość. Przepis jest na dużą porcję - można oczywiście proporcjonalnie zmniejszyć całość. Składniki: 2 kg pomidorów Lima - duże i podłużne 2 średnie cebule 3-4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek bazylia suszona - 1 łyżeczka oregano suszone - 1 łyżeczka tymianek świeży lub suszony - 1/... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)