Marzena rozpoczęła cebulowy tydzień od bardzo smakowitego "smalczyku" , a ja postanowiłem na rozgrzewkę zrobić coś bardzo prostego. Prostego, ale luksusowego ;) Tak właśnie myślę o tym kremowym cebulowym sosie. Śmietanka i duża ilość masła sprawiają, że staje się on delikatny, gładki i aksamitny, a jednocześnie smak ma głęboki z wyraźnie wyczuwalną nutą cebulową. Dzięki powolnemu duszeniu cebula pozbawiona jest tu swojej ostrości - staje się łagodna i słodkawa. Jestem przekonany, że ten przepis doskonale sprawd... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...