Wszyscy wiemy, że brokuły to bardzo zdrowy produkt, najczęściej jednak wykorzystujemy tylko ich różyczki, a łodygi zazwyczaj lądują w koszu. Niewiele osób wie, że łodygi są równie zdrowe i również mogą być wykorzystane w kuchni - zwłaszcza w duchu "zero waste". Łodygi brokułu dostarczą nam witaminę C i z grupy B, składniki mineralne, m.in. potas i żelazo, a także przeciwutleniacze oraz błonnik. W smaku przypominają kalarepę. Łodygi brokułu możemy jeść na surowo, dusić, gotować lub smażyć - w zasadzie pełna dowol... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...