Stir-fry z łodygą z brokułu

Stir-fry z łodygą z brokułu

Stir-fry z łodygą z brokułu

Wszyscy wiemy, że brokuły to bardzo zdrowy produkt, najczęściej jednak wykorzystujemy tylko ich różyczki, a łodygi zazwyczaj lądują w koszu. Niewiele osób wie, że łodygi są równie zdrowe i również mogą być wykorzystane w kuchni - zwłaszcza w duchu "zero waste". Łodygi brokułu dostarczą nam witaminę C i z grupy B, składniki mineralne, m.in. potas i żelazo, a także przeciwutleniacze oraz błonnik. W smaku przypominają kalarepę. Łodygi brokułu możemy jeść na surowo, dusić, gotować lub smażyć - w zasadzie pełna dowol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.