Smażone płotki

Smażone płotki

Smażone płotki

Przepis na : obiad

Płoć, zwana także płotką, wandrówką, srebrzatką czy ramiennicą, to gatunek ryby z rodziny karpiowatych. Występuje niemal w całej Europie, a na wschodzie sięga daleko w głąb Azji. Ryby te żyją stadnie w jeziorach, rzekach i stawach, są płochliwe i bardzo ostrożne. Płotki żyją długo i rosną powoli - dopiero ok. 10 roku życia osiągają 20 centymetrów. Dorosłe osobniki osiągają od 30 do 50 centromerów. Sama wędkarstwa nigdy nie próbowałam, ale mój kolega chętnie na ryby jeździ i obdarowuje znajomych swoimi zdobycz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.