Choć jestem fanką kuchni azjatyckiej, zawsze skupiałam się raczej głównie na kuchni japońskiej i tajskiej. Horyzonty trzeba jednak rozszerzać - przyszedł więc czas na kuchnię wietnamską. Na pierwszy ogień poszły sajgonki. Szczerze mówiąc o tym, że są to smaki Wietnamu dowiedziałam się stosunkowo niedawno, choć jadłam je już nie raz. Jakoś nigdy tego nie skojarzyłam, choć teraz wydaje się to takie oczywiste 😅 Po raz pierwszy sajgonki jadłam jeszcze na studiach u mojej przyjaciółki. Jej wuj jest rodowitym Wietnamcz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...