Razowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem

Razowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem

Razowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem

Przepis na : śniadanie

Grzanki to klasyczna śniadaniowa propozycja. Zazwyczaj jadamy je z żółtym serem i wędliną, choć opcji mamy przecież wiele - w końcu na grzankę możemy położyć niemal wszystko, co tylko przyjdzie nam do głowy i co akurat mamy w lodówce, a czasem też zamrażarce. Ja dziś postawiłam na połączenie jajka i szpinaku na kromce razowego chleba. Razowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem - przepis na 4 sztuki Do przygotowania grzanek będziesz potrzebować: 4 kromki razowego chleba, opakowanie mrożonego szpinaku, 4 małe jajka, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.