Raita to dip, który w kuchni indyjskiej tradycyjnie przygotowuje się z jogurtu greckiego, świeżego ogórka i przypraw. Smaku i aromatu dodaje przede wszystkim kolendra, a także kminek i pieprz - czarny lub cayenne. Na pierwszy rzut oka przypomina trochę greckie tzatziki. Raitę można przygotować na wiele sposobów, np. z owocami lub warzywami strączkowymi. Możemy spotkać raitę z ananasem, burakiem, dynią i mango, marchewką czy szpinakiem. Najpopularniejsza jest jednak podstawowa wersja z ogórkiem. Raita w Indiach j... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...