Zgodnie z zasadą zero waste staram się wykorzystywać produkty w jak największym stopniu. Dzisiaj postanowiłam zrobić pesto z tej części rzodkiewek, która najczęściej ląduje w koszu - z liści. Mają one lekko ostry smak, zawierają witaminę C (nawet dwa razy więcej niż cytryna), fosfor, wapń oraz żelazo. Ponadto mogą działać przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, wspomagać trawienie czy wzmacniać odporność. Pesto robi się szybko, jest ono pyszne i zdrowe, a na dodatek nic się nie marnuje. Pamiętajcie jednak, że liści... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...