Przepis na : śniadanie
Na śniadanie zazwyczaj jadamy kanapki - są szybkie i proste w przygotowaniu, a dodatkowo możemy wziąć jedną w garść, jeśli wyjątkowo się spieszymy. Ja w tygodniu często jadam owsiankę - mogę ją ugotować dzień wcześniej, a nad ranem tylko podgrzać i dodać świeże owoce i orzechy. Takie śniadania dobrze sprawdzają się w tygodniu, gdy musimy rano wstać do pracy, szkoły czy na uczelnię - wtedy każda minuta snu więcej jest bezcenna. Ale w weekendy sprawa wygląda trochę inaczej. Mam więcej czasu i mogę poświęcić g... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...