Przepis na : obiad
Od jakiegoś czasu staram się ograniczać spożycie mięsa. Wiem, że z równych względów wiele osób również ogranicza lub eliminuje mięso ze swojej diety. Żeby jednak nie odczuwać specjalnie braku kotleta na talerzu, dziś zrobiłam na obiad kotlety z kaszy bulgur - mały eksperyment w kuchni, ale wyjątkowo udany. Kasza bulgur Kasza bulgur jest jednym z podstawowych składników kuchni bliskowschodniej. Jest bogata w substancje wspomagające pracę serca (potas i fosfor), kojące nerwy (magnez), a także obniżające pozi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...