Halibut w soczewicy

Halibut w soczewicy

Halibut w soczewicy

Przepis na : obiad

Halibut to popularna w Polsce ryba oceaniczna z rodziny flądrowatych, których jest największym przedstawicielem - może mieć nawet 3,5 metra długości oraz ważyć ponad 300kg. Halibut uznawany jest za rybę zdrową. Zawiera niewiele tłuszczu, jest za to bardzo dobrym źródłem białka. Znajdziemy w nim także wiele składników mineralnych, m.in. fosfor, magnez, potas czy selen, a także witaminy, głównie witaminę B6, B12, D oraz niacynę. Ponadto jest także źródłem kwasów omega-3. Mięso halibuta może pomóc nam obniżyć poziom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.