Grzanki to jedno z prostszych i szybszych dań - idealne na szybkie śniadanie lub leniwą kolację. Równie dobrze sprawdzają się też na imprezach, gdy zabrakło już przekąsek 😁 Klasyczne grzanki kojarzą nam się z pieczarkami, może jakąś szynką, no i oczywiście nieodłącznym żółtym serem. Ja dziś pokarzę Wam sposób na przygotowanie nieco grzanek, z wykorzystaniem kalafiora. Grzanki są wyśmienite, zjedzą je nawet osoby, które warzywa na co dzień obchodzą szerokim łukiem. Grzanki z kalafiorem - przepis na 10 sztuk ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...