Tajskie czerwone curry z warzywami

Tajskie czerwone curry z warzywami

Tajskie czerwone curry z warzywami

To pożywne i zdrowe curry warzywne to szybki pomysł na rozgrzewającą obiadokolację. Orientalne przyprawy i mleko kokosowe to składniki, które podkreślają jego charakterystyczny intensywny smak.Składniki:2-3 łyżki czerwonej pasty curryduża cebulacukiniapapryka czerwonaśredni batat lub 2 ziemniaki1/2 szklanki bulionu warzywnegolimonka1 cm świeżego imbiruolej do wokasól, pieprzdodatkowo: ryż jaśminowy, kolendra lub bazylia do dekoracji Wszystkie warzywa pokroić w dużą kostkę. W woku rozgrzać olej na dużym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

curry, zdrowe przepisy, zdrowe, ryż, papryka, kokosowe, pasty, cukinia, cebula, warzywa, imbir, pasta, sok, ziemniak, dekoracje, ziemniaki, mięso, ryż z warzywami

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.