Shakshouka (Szakszuka)

Shakshouka (Szakszuka)

Shakshouka (Szakszuka)

Przepis na : śniadanie

Shakshouka to aromatyczna potrawa kuchni tunezyjskiej podawana zazwyczaj na sycące śniadanie. Są to jajka usmażone w lekko pikantnym sosie pomidorowym, serwowane prosto z patelni ze świeżym pieczywem. Danie to może zostać wzbogacone innymi ulubionymi dodatkami. Składniki: 2 jaja mała cebula 2 ząbki czosnku mała czerwona papryka 2 pomidory szczypta (lub więcej) chilli 1/2 łyżeczki kuminu sól, pieprz szczypta cukru mielona słodka papryka garść posiekanej natki oliwa Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, zupa pomidorowa, śniadanie, śniadania, jajko, pieczywo, cebula, sos pomidorowy, mielone, sosy, chilli, sos do jajek, pomidorowa ze świeżych pomidorów, sos chilli, sos do mielonego

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.