Kluski z kapustą i suszonymi grzybami

Kluski z kapustą i suszonymi grzybami

Kluski z kapustą i suszonymi grzybami

Kluski ziemniaczane z kapustą i grzybami suszonymi, polane skwarkami, i posypane natką.  Uwielbiam wszelkie kluchy i mogłabym jeść je co drugi dzień. Grzyby suszone nadają im fajnego aromatu. kluski: 1 kg ziemniaków 2 jajka 8 łyżek maki ziemniaczanej /około/ sól farsz 60 dkg kapusty kiszonej 1 cebula 1 garść suszonych grzybów 1 liść laurowy ziele angielskie 2 ziarna sól, pieprz 20 dkg boczku wędzonego olej rzepakowy Grzyby namaczam przez noc w zimnej wodzie. Na drugi dzień gotuje je do miękkości około ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.