Czerwona zupa

Czerwona zupa

Składniki: pomidor (2 szt.) cebula (1 szt. mała) papryka żółta (1/4 szt.) czerwona soczewica (1/4 szklanki) czerwona fasolka z puszki (3 łyżki) woda olej sól pieprz bazylia Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Przyprawiamy pieprzem i solą. Pomidory pozbawiamy skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Dorzucamy pokrojoną w paski paprykę. Dolewamy 2 szklanki wody i gotujemy przez ok 15 min. Dodajemy cebulę. Zupę zdejmujemy z palnika i zamie...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.