Wegański bigos

Wegański bigos

Wegański bigos

W moje rodzinie bez bigosu nie obędą się żadne święta. Mama gotuje zawsze olbrzymi gar tego polskiego jadła. Ja za nim nie przepadam, bo nie lubię połączenia kapusty kiszonej z mięsem. W ostatniej edycji mojej akcji " Wytrawne potrawy wigilijne " pojawił się przepis Hajduczka na wegański bigos, w którym mięso jest zastąpione zieloną soczewicą. Postanowiłam wypróbować i przepadłam. Do czasu dzisiejszej publikacji gotowałam go kilka razy w wersji zmienionej według własnych upodobań smakowych. Przy okazji teg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.