Przepis na : śniadanie
Po raz trzeci dołączam do wspólnego wypiekania w piekarni Amber . Jakoś tym razem udało mi się dołączyć, choć miałam pomocnika w przenoszeniu obwarzanków. Sama nie dałabym rady. Tym razem wybór Amber i Łucji z bloga Fabryka kulinarnych inspiracji padł na tureckie obwarzanki, czyli simit. Przepis pochodzi z bloga Moniki Gotuje, bo lubi – klik ! Składniki: 7 g drożdży instant 200 ml letniej wody 100 ml mleka 2 łyżki oliwy 2 łyżki cukru (dałam jedną) 650 g mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki siemienia l... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)