Serowe "żabie mordki"

Serowe

Serowe "żabie mordki"

Sezon na jabłka nie może się obyć bez ciasteczek, które w moich rodzinnych stronach nazywa się "żabimi mordkami" i które wpisały się w tradycję regionu. Tym razem zamiast śmietany dodałam drobno zmielony serek naturalny i muszę nieskromnie przyznać, że to był strzał w dziesiątkę 🎯🎯🎯 Ciastka nie tylko wyśmienicie smakowały, ale też dłużej utrzymywały świeżość. Składniki : 0,5 kg mąki pszennej + mąka do podsypania  2 jajka  200 g masła  łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżeczki cukru  2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.