Przepisów na różne rodzaje placki z cukinii opublikowałam tu już kilka. Dziś zapraszam na połączenie tego uniwersalnego warzywa z pomarańczową soczewicą. Użyłam moich ulubionych aromatycznych przypraw. Placki nadają się też do burgerów. Składniki (na 8 placków): 200 ml czerwonej soczewicy mała cukinia jajko pół cebuli 2 ząbki czosnku łyżeczka posiekanego świeżego estragonu pół łyżeczki mielonego kminku szczypta mielonej kozieradki pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku szczypta ostrej papryki w proszku 4-6 łyżek ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)