Patison nadziewany gryką i twarogiem

7
  • Patison nadziewany gryką i twarogiem
  • Patison nadziewany gryką i twarogiem

    Patisony obrodziły, więc nadeszła pora na ich wykorzystanie. Dla mnie najbardziej wygodną formą jest ich nadziewanie i pieczenie. Wymaga to mniej pracy, a w czasie pieczenia można się zająć czymś innym. Dziś proponuję farsz, który ze względu na swoją zwartość świetnie nada się również do pierogów. Składniki : 2 patisony 120 ml kaszy gryczanej 4 ziarna ziela angielskiego duży liść laurowy 250 g zmielonego twarogu cebula jajko łyżeczka suszonego majeranku 2 łyżeczki płynnego miodu łyżeczka soku z limonki łyżka ... Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

    Dodaj komentarz