Patisony obrodziły, więc nadeszła pora na ich wykorzystanie. Dla mnie najbardziej wygodną formą jest ich nadziewanie i pieczenie. Wymaga to mniej pracy, a w czasie pieczenia można się zająć czymś innym. Dziś proponuję farsz, który ze względu na swoją zwartość świetnie nada się również do pierogów. Składniki : 2 patisony 120 ml kaszy gryczanej 4 ziarna ziela angielskiego duży liść laurowy 250 g zmielonego twarogu cebula jajko łyżeczka suszonego majeranku 2 łyżeczki płynnego miodu łyżeczka soku z limonki łyżka ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)