Pasztet z fasoli mung

Pasztet z fasoli mung

Pasztet z fasoli mung

O tej porze roku zajadam się różnymi nasionami. Wczoraj sięgnęłam po fasolę mung, na bazie której postanowiłam upiec kolejny pasztet. Będzie jak znalazł do kanapek na śniadanie. W przepisie proponuję ok. szklanki oleju. To ważny dodatek, który sprawi, że pasztet nie będzie zbyt kruchy i nie będzie się rozsypywał podczas krojenia. Składniki : 300 g fasoli mung 2 łyżeczki cząbru 2 cebule 3 marchewki 2 duże ząbki czosnku 120 ml dobrego oleju (u mnie rzepakowy; nie należy go żałować, by pasztet nie był zbyt suchy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.