Jesień oznacza otwarcie sezonu na jarmuż, który potrzebuje chłodnych nocy, by nabrać odpowiedniego smaku. To jedno z najzdrowszych warzyw, więc warto włączyć je na stałe do swojej diety. Mam wrażenie, że znów wraca do łask Polaków, bo w coraz większej liczbie sklepów można je bez problemu kupić. Jeśli macie swój ogródek, polecam zakupić nasionka i wysiać do gruntu pod koniec maja lub w czerwcu, a pod koniec lipca lub na początku sierpnia przesadzić w miejsce, z którego będzie można wygodnie korzystać jesienią ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)