Nie samym czytaniem żyje człowiek 😉 Ostatnie wpisy to moje recenzje książek. Ale nie przestałam gotować, choć przyznaję, że przez ostatnie 2 miesiące moje życie jakby zatrzymało się na pracy zawodowej. Jeden projekt gonie następny i samodzielnie przygotowywane obiady należą do rzadkości. Bywanie w różnych miejscach oznacza, że sporo posiłków jadam poza domem i tęsknię za domowymi posiłkami zgodnymi z moimi upodobaniami smakowymi. Dlatego z pomocą przychodzi sezon na dynie, szczególnie na te małe okazy, świetnie na... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)