Chleb buraczany na zakwasie i "Droga do domu"

Chleb buraczany na zakwasie i

Chleb buraczany na zakwasie i "Droga do domu"

Na początku roku wypiekałam chleb z burakiem . Wtedy buraka tarłam przed dodaniem do ciasta, co dało marmurkowy efekt po upieczeniu. Postanowiłam zobaczyć, jaki będzie chleb upieczony na soku buraczanym. Wygląd niewiele się różni od chleba z mąk pełnoziarnistych, ale ten smak i zapach! Składniki   ( na keksówkę o wymiarach (26 x 8 x 7) cm) : 220 g aktywnego zakwasu ( kliknij tutaj, jeśli chcesz wykonać pierwszy zakwas ) 250 g razowej mąki orkiszowej 200 g mąki pszennej łyżeczka (8 g) soli 200 ml soku z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, buraki, burak, słonecznik, chleb na zakwasie, papryka, do pracy, kolacja, mielone, bezglutenowe, ciasta z masa, chleb razowy, ciasto orkiszowe, pieczone buraki, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, drugie danie

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.