Bezglutenowe sernićki z patelni

Bezglutenowe sernićki z patelni

Bezglutenowe sernićki z patelni

Przepis na : śniadanie

Sernićki poznałam kilka lat temu podczas podróży do Lwowa. W hotelu serwowano je na śniadanie. Tak mi wtedy posmakowały, że od tamtej pory przygotowuję je w swojej kuchni. Okazuje się, że te słodkie placuszki znane są również w Polsce pod nazwą serniczki lub syrniki. Składniki (na 4 sernićki): 250 g półtłustego twarogu (kupuję tzw. klinek) jajko 1,5 łyżki mąki ryżowej (może być też mąka z manioku) łyżka cukru łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli olej do smażenia W misce umieścić twaróg, jajko, łyżkę mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.