Biszkopt ciemny 6 jaj 1szkl. mąki 1szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Biszkopt jasny 4 jaja pół szkl. mąki ziemniaczanej pół szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szkl. cukru Masa śmietanowa Dwie śmietany 30% (0,5l. każda) 8 łyżeczek żelatyny Poncz 3 łyżki kawy rozpuszczalnej czekolada gorzka (100g) czekolada mleczna (100g) 3-4 kieliszki wódki 3 łyżki cukru Sposób przygotowania BISZKOPT CIEMNY : Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, porcjami dosy... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..