Warzywny misz masz z czerwoną pastą curry

Warzywny misz masz z czerwoną pastą curry

Warzywny misz masz z czerwoną pastą curry

Wspominałam już wcześniej, że przyprawy kuchni indyjskiej nadają nowy smak znanym nam dobrze warzywom. Warto o tym pamiętać i kiedy chcemy zjeść coś zdrowego, załadować koszyk z zakupami po brzegi warzywami, a potem gotować je na różne sposoby. Jako zupy czy zwykłe potrawki. Dodatek kuminu, curry, kolendry wyczaruje z nich coś nowego. Zdecydowanie trzeba eksperymentować! Składniki 600g ziemniaków pokrojonych kostkę 2cm 400g brokółowych różyczek (lub kalafior) 1,5 białej cebuli (180g) pokrojonej w ćwiartki i 0... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, curry, brokuły, pasta, pasty, brokuł, pomidor, kalafiorem, kalafior, ryż, potrawka, sosy, zupa, mięso, warzywa na patelnie, sos do ryżu, ryż smażony, zupa brokułowa, ryż z warzywami, zupa warzywna

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.