Przepis na : deser
Pysznie, zdrowo i dietetycznie (w wersji bez dodatku cukru i masła). Polecam dla wszystkich smakoszów kaszy jaglanej! Składniki: ¾ szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka ½ kg jabłek 3 łyżki masła 1-2 łyżki cukru (najlepiej trzcinowego) 1 cukier waniliowy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: Mleko zagotować z 1 łyżką masła i z 2 łyżkami cukru, następnie wsypać kaszę i rozkleić. Jabłka obrać, zetrzeć i posłodzić resztą cukru z cukrem waniliowym. Kaszę dokładnie wymieszać z jabłkami, przełożyć do formy, ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com