Przepis na : śniadanie
Śledź pod pierzynką w kosteczkę Przedstawiamy znaną sałatkę „śledź pod pierzynką” z lekko odchudzonym sosem. Kolorowa i bardzo smaczna, idealna na świąteczny lub sylwestrowy stół. Składniki 6 filetów solonych śledziowych 1 cebula 3 średniej wielkości ziemniaki 3 średniej wielkości buraki 4 ogórki kiszone 3 jajka sól, pieprz szczypiorek Sos 280 ml majonezu 1 łyżka musztardy Dijon 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie Śledzie płuczemy pod bieżąca woda, wkładamy do miski i zalewamy z...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...