Bananowe drożdżowe rogaliki z jabłkami i orzechami włoskimi

Bananowe drożdżowe rogaliki z jabłkami i orzechami włoskimi

Bananowe drożdżowe rogaliki z jabłkami i orzechami włoskimi

Przepis na : deser

Delikatne, mięciutkie bananowe rogaliki z nadzieniem z jabłek i orzechów włoskich. Przepis pochodzi z bloga Candy Company , a rogaliki upiekłam w ramach wydarzenia Wypiekanie na śniadanie . Bardzo spodobał mi się pomysł wspólnego wypiekania, a przepis na rogaliki wyjątkowo przypadł mi do gustu ponieważ akurat wszystkie składniki miałam w domu.   Składniki CIASTO 25 g świeżych drożdży 120 ml mleka 500 g mąki (plus dodatkowe 50 – 100 g jeśli zajdzie potrzeba) 50 g cukru kokosowego (lub innego) 2 jajka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, lukier , śniadania, banan, rogale, placki, bananowe, ciasto drożdżowe, ciasto z bananami, deser, desery, ciasto z orzechami, ciasto bananowe, ciasta z jabłkami, rogaliki drożdżowe, ciasto kokosowe, placki z jabłkami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.