Czy wiecie w czym leżą zdrowotne właściwości rosołu? Ja nie wiem (jako naukowiec), ale jestem przekonana, że ten rodzaj posiłku w trakcie przeziębienia rozgrzeje mnie i nasyci. Bo chyba o to chodzi w tej zupie?!. Ja zapraszam Was dzisiaj na trochę inny rosół – grecki. Przepis dostałam od znajomej greczynki i podeszłam do niego z dużą nieufnością. Połączenie jest zaskakujące – kurczak i cytryna? Ale to się sprawdza – otrzymujemy pyszną zupę o świeżym, lekko cytrynowym smaku i uroczy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...