Zupa ryżowa z jogurtem i miętowym masłem- Yalya

Zupa ryżowa z jogurtem i miętowym masłem- Yalya

Zupa ryżowa z jogurtem i miętowym masłem- Yalya

Lekka zupa, zdrowa i świeża dzięki mięcie. Znakomita przekąska lub lekkie danie dla tych co na diecie. Masło? I owszem! Na diecie nie można całkowicie eliminować tłuszczu. Jest potrzebny dla prawidłowego funkcjonowania mózgu i przyswajania wapnia z nabiału. Zupa ta nazywa się oryginalnie Yayla, pochodzi z Turcji i jest przysmakiem tamtejszych górali i pasterzy. Zaraz po ugotowaniu zupa jest troszkę mniej gęsta niż po odstaniu. Chcesz bardziej gęstą zupę, odstaw ją na 15-20 min. Zgęstnieje. Miętę z masłem można j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.