Stamppot z czerwoną kapustą i marchewką - tłuczone ziemniaki

Stamppot z czerwoną kapustą i marchewką - tłuczone ziemniaki

Stamppot z czerwoną kapustą i marchewką - tłuczone ziemniaki

Stamppot to tradycyjne i wciąż bardzo lubiane, proste i szybkie danie kuchni holenderskiej. Bazą są ugotowane ziemniaki a reszta to: wybrane warzywa z lub bez podsmażonym boczkiem, czasami serem. Najczęstsze kombinacje to: → ziemniaki z podduszaną kiszona kapustą z boczkiem → ziemniaki z poszatkowanym, zblanszowanym młodym jarmużem → ziemniaki z podgotowaną marchewką czasem z rodzynkami... Możliwych kombinacji jest jednak dużo więcej a każdy może stworzyć własną Do takich tłuczonych ziemniak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.