Ryż z warzywami, kiełkami i świeżą miętą

Ryż z warzywami, kiełkami i świeżą miętą

Ryż z warzywami, kiełkami i świeżą miętą

Tak naprawdę jest to danie powstałe z połączenia moich dwóch ostatnich wpisów: Chińskiej kapusty Pak-choy z młodym groszkiem i kiełkami soi oraz Białego ryżu ze świeżą miętą. Pierwsze danie jest lekkim daniem lunchowym - wegetariańskim lub dodatkiem do głównego dania, a drugie danie: Ryż z miętą idealnie nadaję się do mięs z grilla lub z patelni. Z połączenia obu powstało bezmięsne lekkie danie dla miłośników ryżu. zdrowe i oryginalne. SKŁADNIKI NA 4 porcje: 1 duża kapusta chińska Pak-choy (Paksoi) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.