Marynowana w soli biała ryba podana na surowo w cytrynowym winegrecie

Marynowana w soli biała ryba podana na surowo w cytrynowym winegrecie

Marynowana w soli biała ryba podana na surowo w cytrynowym winegrecie

W obecnych czasach ryby i mięso marynuje się w soli aby zmienić ich smak i strukturę mięsa. Kiedyś technika ta stosowana była aby przedłużyć mięsu i rybom świeżość i trwałość. Teraz jest to technika kulinarna na tworzenie zdrowych dań z surowej a jednak nie surowej ryby. Jedną z najbardziej znanych potraw z surowej ryby marynowanej w soku cytrynowym jest Ceviche. Technika marynowania w soli pozbawia rybę nadmiaru wody aby przede wszystkim zahamować rozwój bakterii które "psują" surowe mięso. Zaczynają natomia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.